Banner The New World

 

 

     HOME 
  



     Books Web


     Books Printed  


     Health 


     Presentations


     Soul Drawings


     Video lectures 
     English


     Video lezingen 
     Dutch


     Positive Blog


     Curriculum writer


     Contact




     Side Index









Web design 
John Baselmans
 

Spatie

 

 
You can change this website in over 66 languages

 


WORLD OF POSITIVE ENERGY

"THE NEW WORLD"

My diary

Article 1316

QE green

 

Het dushi (schatje) respect

Op de eilanden dat we hier hebben onder een Nederlandse vlag en met de vele Zuid-Amerikaanse invloeden worden we overspoeld met dames die duidelijk niet weten wat respect is.

In het verleden ben ik wel eens in Campo geweest (wat een plaats is waar vrouwen van lichte zeden zijn) en zodra je binnen komt vallen de "dushi's" over en weer. Schaars geklede vrouwen die me allemaal schatje noemen en dan ook nog weten dat ik een "papi" (vader) "mami" (moeder) ben! Ik snap niet dat, ondanks alle tegenslagen en problemen in je leven, je lichaam moet verkopen op een bed door wijdbeens liggend en naar elke vreemde hongerige vent "dushi" te roepen! Maar goed we zijn vele jaren verder, heb de plaats gezien en weet nu wat voor de een, een hemel is en de ander de hel.

Nu gaan mijn vrouw en ik al jaren gezellig hier en daar een koffie nemen en daarnaast nog eens een lekkernij. Je moet jezelf toch ook niet aan de kant zetten en zeker je maag niet. Je zit bij een koffie shop op Saliña en in het begin dat we daar kwamen was het gezellig, hadden een praatje en was er personeel wat blijkbaar wist hoe om te gaan met klanten. De toko werd verkocht en een lichting Zuid-Amerikaanse bediening nam de zaak over. Het begon direct goed, we werden allemaal gebombardeerd tot een "dushi". Na enkele bezoeken was een aai over je rug of even aanraken ook al gewoon geworden! Na aangegeven te hebben dat zowel mijn vrouw als ik er niet van gediend waren sloeg het "dushi" om naar onvriendelijkheid. Er was geen plaats meer en we werden zelfs weggehaald van lege tafeltjes alles met de smoes dat deze besproken waren! Ook werd ons verteld dat er niet gepraat mocht worden met andere bezoekers! Nu ben ik niet zo direct onder de indruk van die acties en nam contact op met de nieuwe eigenaar en die vond het gehele "dushi" en af en toe een aai gewoon. Volgens de eigenaar deed men dat nu eenmaal in Zuid-Amerika en was een teken dat je erbij hoorde! Bij horen, bij wie, de club van Campo?

Zelf ben ik niet van gediend om "dushi" genoemd te worden en zeker niet aangeraakt worden als ik een kop koffie drink. En meneer de baas, ja we wonen vlak bij Zuid-Amerika maar we zijn niet gediend van deze extra service en we zien dit als "geen manieren kennen" maar ook "geen respect hebben" voor de klanten. Praten we maar niet over de plotsklaps allemaal gereserveerde tafeltjes en spreekverbod met medeklanten!

Wil je "dushi" horen, pak een kop koffie bij Campo maar niet in een koffieshop waar we komen voor een gezellig praatje bij een bak koffie!

Respect, dat is wat we missen! Er zijn al vele plaatsen waar respect zelfs door de leidinggevende en eigenaren niet meer gehanteerd wordt.

Respect.

John H Baselmans-Oracle


Written 17-11-2018

 

QE blue

 


 

 

Alle oude artikelen (ingezonden stukken en opinie) kunnen terug gevonden worden via de link:
http://www.place4free.com/Watamula/Watamula_Opinion/Watamula_OpinionIndex.htm

Wake up

of klik op wake-up logo

 

 


 

"Being human is helping each other"

 

Please enjoy this site, learn the way of never-ending health and for living a better life 
by finding your path in a World of Positive Energy.

 

A special thanks for all the people who support this site.

 

Facebook icon
Twitter icon
Linkendin icon
google icon

 



Due to the many visitors on this website, we are experiencing some delays in answering.
Your e-mail will be processed in the order it was received, 
but if you get no response to your e-mail within 2 days please write/submit again.