Banner The New World

 

 

   HOME 
    Books Web


   Books Printed 


   Health 


   Presentations


   Soul Drawings


   Video lectures 
   English


   Video lezingen 
   Dutch


   Positive Blog


   Curriculum writer


   Contact
   Side Index

Web design 
John Baselmans
 

Spatie

 

 
You can change this website in over 66 languages

 


WORLD OF POSITIVE ENERGY

"THE NEW WORLD"

My diary

Article 1305

QE green

Betaalde/omgekochte journalisten

“Een journalist of journaliste is een beroepsbeoefenaar die nieuwsfeiten verzamelt over recente gebeurtenissen van algemeen belang”.

Laatste maanden komen steeds meer artikelen op het scherm over journalisten die ontslagen, omgekocht, betaald worden voor het schrijven van bepaalde artikelen. Er zijn ook journalisten bij die zelfs geld geven voor vertrouwelijke informatie!

Nu weet ik dat er op dit eiland zeker één politieke partij is die dat ook doet en ik ben zelf in het verleden door die partij benaderd! Deze man gaf toe dat zij een klein groepje schrijvers hebben waar dan gevoelige, soms geheime informatie aan doorgespeeld wordt. Deze schrijvers die dan ingezonden stukken, opinie of kranten artikelen moeten schrijven over dat wat hen voorgehouden wordt.

Om te achterhalen hoe deze smerige praktijken in zijn werking gaan, heb ik in dit geval ja gezegd. Na het ja woord ontving ik via mijn mail zeer vertrouwelijke stukken die ik niemand mocht laten zien. De opdracht was simpel “John, maak er wat moois van”. Ik heb de stukken doorgeworsteld en er was in deze zaak van toekenningen van vlieglijnen en rechten een duidelijke vieze zaak gaande. Na het artikel geschreven te hebben ging deze naar de contact persoon en die liet het zijn partijbestuur zien. Kort daarop kreeg ik het ja woord om het naar alle kranten/pers te sturen. Er werd me ook nog verteld welke stukken ik eventueel als bewijs mocht vrijgeven!

Nog geen paar dagen later kwam de volgende pak vertrouwelijke informatie per mail binnen. Deze heb ik ook weer doorgeworsteld maar de zaak lag anders dan dat zij graag hadden willen zien. Ik zag duidelijk dat juist de politieke partij was die me de informatie toespeelde vele gegevens door hadden laten gaan die juist aantoonden dat deze partij vuil bezig was in die bepaalde zaak. Het ging duidelijk om een politieke persoon voor het leven aan de kant te zetten!

Ik schreef mijn stuk en duidelijk was dat de partij niet blij was met wat daar stond. Ik moest gaan herschrijven wat ik natuurlijk weigerde want ik zet neer wat ik lees en de bewijzen er van heb. Ik publiceerde het stuk zonder hun toestemming en je begrijpt het al, de vriendschap met deze partij werd verbroken.

Wat opvallend was dat vanaf die dag door andere opdrachtschrijvers van deze partij heel duidelijk een vete in de pers naar mijn kant werd gelanceerd. Deze vete gaat nog tot heden door en dat zijn enkele van die personen die me nu als leugenaar uitmaken en vragen of dat ik een klap van de molen heb gehad en als stokpaardje komen met dat ik aan conspiracy doe! Aan de manier van aanvallen weet je duidelijk dat het van die partij komt die nog steeds “politieke schrijvers” in dienst heeft die veelal verdraaide berichten naar hun hand publiceren. Ook met de laatste verkiezing was er zelfs een schrijver bij die als tiener/student totaal geïndoctrineerd werd en met grote leugens zaken moest aanvallen in de lokale pers.

Maar buiten de opdrachtschrijvers/slaven hebben we ook lokaal diverse journalisten die openlijk giften aannemen maar ook alles voor over hebben dat er maar zendtijd bij bepaalde stations gekocht worden door de politiek! Nu zien we steeds duidelijker dat via deze journalisten soms geheime of vertrouwelijke informatie express gelekt wordt zodat ze in een bepaalde trend kunnen schrijven/bericht geven. Bij diverse van deze mensen en hun berichten kan je duidelijk de kronkels zien van de partij die mij ook benaderde maar we zien ook van andere partijen weer bij andere schrijfslaven naar buiten komen.

Lokaal is journalistiek niet het verslaan van gebeurtenissen en zaken vast te leggen. Vele lokale journalisten zijn betaalde politieke slaven, via soms giften maar ook betaald via informatie die geheim is. En dan vraag ik me af als politieke partijen BEWUST vertrouwelijke informatie laten lekken en journalisten in de tang hebben en openlijk leugens via diverse media de lucht in sturen wat is dan nog het nut van politiek voeren en een land besturen?

Als openlijk ik al aan vertrouwelijke stukken en staatsgeheimen onder mijn neus kreeg en er zaken doorgespeeld werden vanuit de gesloten kamer. Maar zo ook doorkreeg wat er in den Haag over de olie voor 10-10 werd besproken, dan denk ik dat, dat de reden is waarom er niet meer geregeerd wordt maar simpel naar elkaar met stront gegooid wordt. Alles wordt uitgevochten via een corrupt gerecht, journalisten die allen een speelbal zijn van de lokale maffia en hun politiek.

Lokale journalistiek is niets meer en niets minder dan het verkondigen van een politiek woord. En dat vanuit een bepaalde politieke partij in ruil voor gunsten, geld en informatie.

Note: Alle stukken, alle namen van diegenen die mij benaderd hebben van de boven aangehaalde partij zijn reeds gepubliceerd en ook aan de toenmalige minister-president overhandigd. Alle stukken zijn nog steeds in mijn bezit en dat op een veilige locatie.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237


Written 03-11-2018

 

QE blue

 


 

 

Alle oude artikelen (ingezonden stukken en opinie) kunnen terug gevonden worden via de link:
http://www.place4free.com/Watamula/Watamula_Opinion/Watamula_OpinionIndex.htm

Wake up

of klik op wake-up logo

 

 


 

"Being human is helping each other"

 

Please enjoy this site, learn the way of never-ending health and for living a better life 
by finding your path in a World of Positive Energy.

 

A special thanks for all the people who support this site.

 

Facebook icon
Twitter icon
Linkendin icon
google icon

 Due to the many visitors on this website, we are experiencing some delays in answering.
Your e-mail will be processed in the order it was received, 
but if you get no response to your e-mail within 2 days please write/submit again.